Moodle dizajner

Tečaj "Moodle dizajner" drugi je CARNetov masovni otvoreni online tečaj o alatu Moodle izrađen za potrebe edukacije u sklopu projekta e-Škole. Ovdje se nalazi njegov sadržaj u nementoriranoj verziji kako bi svi zaineresirani korisnici mogli samostalno učiti ili ga jednostavno koristiti kao priručnik u svakodnevnom radu. Tečaj na jednostavan i intuitivan način kroz video zapise i druge sadržaje prikazuje korištenje najznačajnijih Moodle alata koji se mogu primijeniti pri izradi digitalnog okruženja za učenje i poučavanje.

NAPOMENA: Tečaj je nastao 2017. godine na temelju tečaja "Moodle MOOC" . Izrađen je na verziji Moodle-a 3.1.

Moodle MOOC

Tečaj "Moodle MOOC" prvi je CARNetov masovni otvoreni online tečaj o alatu Moodle. Ovdje se nalazi njegov sadržaj u nementoriranoj verziji kako bi svi zaineresirani korisnici mogli samostalno učiti ili ga jednostavno koristiti kao priručnik u svakodnevnom radu. Sadržaj je obogaćen video materijalima koji će doprinijeti bržem usvajanju i prenošenju znanja o alatu Moodle.

NAPOMENA: Tečaj je nastao 2014. godine na temelju tečaja "Izrada online tečaja pomoću Moodle-a 2". Izrađen je na verziji Moodle-a 2.5.3.

Izrada online tečaja pomoću Moodle-a 2

Tečaj je namijenjen svima koji žele naučiti samostalno osmisliti i izraditi on-line tečaj u sustavu Moodle. U tečaju je detaljno opisan rad unutar Moodle sučelja, kao i pojedinini alati Moodle sustava (alati za kolaboraciju, komunikaciju, provjeru znanja, izradu sadržaja..).

NAPOMENA: U tečaju je opisan izgled i mogućnosti osnovne instalacije alata Moodle (2.3.1).

Igre u Moodle-u

Tečaj je namijenjen nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola kao i visokoškolskih ustanova, koji online tečajeve u Moodle-u žele učiniti zanimljivijim za svoje učenike i studente te pomoću igara povećati njihovu motivaciju za učenje.

NAPOMENA: Tečaj je izrađen na inačici Moodle-a 1.9.9.