Izrada e-knjige u EPUB formatu

Opis postupka izrade e-knjige  korištenjem različitih besplatnih alata. Tečaj je usmjeren na praktičan rad polaznika s naglaskom na konverziju u EPUB format i izradu e-knjige u EPUB formatu pomoću Sigila.

NAPOMENA: Tečaj je nastao 2014. godine. Snimke zaslona prikazuju izgled i mogućnosti Sigila te drugih alata za konverziju i izradu e-knjige koje su u vrijeme izrade tečaja bile aktualne.

Osnove korištenja Google dokumenata

Upoznavanje mogućnosti i opis rada s Google Diskom, besplatnom web aplikacijom koja omogućava kreiranje, dijeljenje i istovremeno zajedničko uređivanje različitih vrsta dokumenata unutar web preglednika.

NAPOMENA: Tečaj je nastao 2014. godine. Snimke zaslona prikazuju izgled i mogućnosti Google Diska koje su u vrijeme izrade tečaja bile aktualne.

e-Dnevnik za nastavnike i učenike

Tečaj je namijenjen nastavnom osoblju u školama koje koriste ili planiraju koristiti aplikaciju e-Dnevnik za vođenje razrednih knjiga u školi. Tečaj je namijenjen i učenicima jer u posebnom dijelu tečaja polaznici mogu upoznati aplikaciju e-Dnevnik za učenike koja omogućava učenicima pregled ocjena, izostanaka i bilježaka koje su upisali nastavnici u e-Dnevnik sustav.

Korištenje Jinga u nastavi

Tečaj je namijenjen nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola kao i visokoškolskih ustanova koje pomoću snimki zaslona i događaja na zaslonu računala želi učenicima i studentima olakšali korištenje računala u nastavi, te na druge načine unaprijediti nastavu potpomognutu tehnologijom.

NAPOMENA: Tečaj je nastao 2012. godine. Snimke zaslona prikazuju izgled i mogućnosti Jinga koje su u vrijeme izrade tečaja bile aktualne