Otisni ovo poglavljeOtisni ovo poglavlje

Korištenje Jinga u nastavi

Primjeri dobre prakse - povratna informacija

Primjer povratne informacije uz pomoć videa

Whisen, G. (13. Kolovoza 2010.). Newton's Laws - Assignment Feedback.mp4. [Video zapis]. Preuzeto s http://www.youtube.com/watch?v=4ow0pguD3Ic

Video je objavljen u sklopu bloga koji ovaj nastavnik piše a dostupan je na adresi: http://ideaconnect.edublogs.org/2010/08/14/student-assessment-using-video-feedback/

Pokaži transkript

Proći ću kroz tvoj zadatak i zaustaviti video u svakom trenutku kada ti želim dati povratnu informaciju i počet ću ponovno snimati i reći ti što mislim o pročitanom, OK?

OK, za situaciju broj jedan, ovo je sjajna slika, tvoj dijagram sila je također dobar, samo bih te podsjetio da se u pravilu strelica crta kroz centar gravitacije a ne samo na krajevima objekta. Dao si dobar opis i prepoznao da bi ovo bio dobar primjer za Prvi Newtonov zakon gdje je ukupna sila jednaka nuli.

Ponovo, ovo je dobar video koji si snimio, hvala što si ga na ovaj način zamislio. Dijagram sila je također dobar iako bi trebao biti okrenut u istom smjeru kao auto na video snimci, ali dobro je i ovako. U objašnjenu navodiš da je ovdje opet riječ o Prvom Newtonovom zakonu i da je ukupna sila jednaka nuli. Mislim da bi bilo dobro da je u tvom opisu objašnjeno koje su sile u ravnoteži, da je gravitacija u ravnoteži sa silom reakcije podloge, a da je vučna sila u ravnoteži sa silom inercije.

Ovo je sjajan video i drago mi je da si napravio dva dijagrama sila koji prikazuju ubrzanje, gdje je ubrzanje veće od trenja i drugi, na kojem nema kretanja jer je sila trenja veća od sile guranja stolca. I opet vidimo da je ovo direktno povezano s Drugim Newtonovim zakonom. Jedino što bih preporučio, kada bi pitanje razradio detaljnije, je razmotriti faktore koji bi utjecali na ubrzanje kao primjerice koliko je jako stolac odgurnut kao i težina stolca. Ako bi, primjerice, netko sjedio u stolcu ubrzanje ne bi bilo isto.

Ovo je zanimljiv video. Dijagram sile je uglavnom točan, iako, općenito govoreći, silu reakcije podloge uglavnom možemo eliminirati. Kako sila gravitacije ide prema dolje osoba primjenjuje silu prema gore da bi je prevladala i istovremeno primjenjuje silu ubrzanja. Zbog toga silu reakcije podloge možemo eliminirati. Ali, tvoj opis je točan.

Ovo je odličan video koji prikazuje točan koncept, iako si ti možda malo previše ljut (smijeh). Jedna od stvari koju bih sugerirao je da su objekti nacrtani odvojeno, ne u jednom dijagramu nego odvojeno. Ti si točno nacrtao dijagram sila za vreću – sila reakcije podloge prema gore a sila gravitacije prema dolje. Vjerojatno bi ovo trebala biti sila napetosti. Oh, ali ne, ova vreća nije obješena nego je smještena na pod pa je to sila reakcije podloge. Ovdje je primijenjena sila na vreću a evo i greške: ako bi radio dijagram sila za ruku ne bi trebao imati prikazanu silu u ovom smjeru jer se sila kreće obrnuto, prema ruci. Ruka udara vreću u jednom smjeru a vreća se vraća u drugom smjeru.

OK, završit ću s tvojim izvrsnim osvrtom na tri Zakona i kako ona utječu na tehnologiju, društvo i okoliš. Dakle, Treći Newtonov zakon odnosi se na putovanje u svemir, Prvi zakon odnosi se na sigurnost putovanja a Drugi zakon na proizvodnju energije. Ovo su sve izvrsni primjeri.

Uzet ću malo vremena, popuniti obrazac za ocjenjivanje i poslati ti ovaj video.

Hvala.

Sakrij transkript