Otisni ovo poglavljeOtisni ovo poglavlje

Imenik

Pojedinačno uređivanje podataka drugi dio

Predmeti –  Dodavanje i uklanjanje pojedinih predmeta je sljedeća stavka koja je moguća kod pojedinačnog editiranja podataka za učenike, a radi se na već opisani način (slika 50).

E-mail kontakt je opcija koja roditelju nudi mogućnost da nakon izostanka djeteta s nastave sljedeći dan u 9 sati ujutro primi obavijest o izostanku na e-mail adresu koju je dostavio razredniku. Poruka sadrži redni broj sata i predmeta iz kojeg je učenik izostao te zamolbu roditelju da se javi razredniku radi dogovaranja termina za informativne razgovore. Razrednik podatke unosi odabirom dugmeta Uredi iz izborne trake. Ukoliko roditelj ne želi primati automatske obavijesti, već npr. osobnu obavijest razrednika, tada je potrebno kod Automatske obavijesti odabrati opciju NE. Kako bi roditelj mogao pristupiti e-Dnevniku za roditelje potrebno je unijeti OIB od roditelja i potrebno je odabrati opciju DA za Pristup e-Dnevniku za roditelje.

Unos kontakta

Slika 54 - Unos kontakta

Aplikacija sama generira obavijesti na temelju unesenog izostanka u Dnevniku rada i razrednik osim unosa kontakt podatka na ovo mjesto, nema s njom nikakve veze.

Vladanje – Nakon što razrednik odabere Vladanje iz izborne trake i unese podatke i opaske, podaci se vežu uz učenika i mogu se vidjeti u imeniku i raznim izvještajima koji su potrebni nastavnom i pedagoškom osoblju. 

unos podataka o vladanju

Slika 55 - Unos vladanja

Grupni unos – u samom imeniku kada razrednik otvori učenika, odabere predmet i klikne na gumb Prikaži izbornik dobit će i dodatnu opciju Višestruki unos (slika 56). Pomoću te opcije razredniku je omogućen unos ocjena za odabranog učenika (slika 57).

Opcija visestruki unos

Slika 56 - Opcija Višestruki unos

Unos putem izbornika visestruki unos

Slika 57 - Unos ocjene za odabranog učenika

CARNet Logo