Otisni knjiguOtisni knjigu

Edmodo - zadaci i aktivnosti

.

Sjedište: Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla"
E-kolegij: AMORES revidirani e-learning materijali za nastavnike o interaktivnim IKT alatima za učenje u nastavi nacionalne i europske književnosti - finalna verzija - HR
Knjiga: Edmodo - zadaci i aktivnosti
Otisnuo/la: Gost (anonimni korisnik)
Datum: Friday, 3. May 2024., 00:24

1. O Edmodu

Ovaj tjedan bavit ćemo se Edmodom, sigurnim okruženjem za društveno umrežavanje koji može biti vrlo koristan u školi odnosno edukaciji.  

Htjeli bismo započeti raspravu u kojoj biste iznijeli svoje ideje o primjeni ovog društvenog medija u stvaranju virtualne učionice koju bi studenti i učenici koristili za zajednički rad i veći angažman oko odabranog teksta.

Oni koji do sada nisu koristili Edmodo mogu pogledati ovaj kratki uvodni video.  

2. Kreirajte račun

Tijekom ovog tjedna veliki dio vremena radit ćemo u Edmodu pa molimo da na sljedećem linku kreirate vaš račun.

Nakon što kreirate račun bit će ga potrebno potvrditi kako biste učenike koji su prijavljeni na Edmodo mogli zaštititi. Kako to napraviti možete pogledati ovdje.

Sudjelovat ćete u nekim raspravama u Edmodu ali svakako proučite ostale materijale u ovoj knjizi koji donose različite poveznice, video snimke i druge korisne materijale koji vam mogu pomoći u diskusiji.

3. Kreirajte vašu grupu

U ovom videu naći ćete detaljne upute o tome kako kreirati vlastitu grupu te pozvati učenike da joj se pridruže. 

Pogledajte video, a zatim se prijavite na Edmodo, kreirajte svoju grupu te pozovite dvije osobe da se pridruže.

Tijekom diskusije sudjelovat ćete u raspravi o sigurnosti na internetu, posebno kada je riječ o društvenim mrežama, stoga svakako pogledajte Edmodov primjer obrasca za pristanak roditelja. To će biti posebno važno ako budete radili s mlađim učenicima.

Možete pogledati i primjer Pravila ponašanja koji mogu biti od koristi učenicima svih dobnih skupina.

Preporučamo da proučite i interaktivni kratki vodič kroz Edmodo, prilagođen za sve grupe korisnika (mlađe učenike, malo starije učenike, srednje škole i ostale).

4. Učitajte dokumente

S obzirom da će vaši učenici koristiti Edmodo kako bi objavili i podijelili e-artefakte s drugim učenicima, sljedeći video može biti koristan s obzirom da pojašnjava način učitavanja dokumenata u mape na Edmodu

te način na koji nastavnici dodaju dokumente u svoju Edmodo biblioteku. 

Možda ćete e-artefakte kreirane prema pojedinim književnim djelima ili alate koji su se koristili pri njihovoj izradi željeti grupirati i pohraniti u odvojene mape. 

Pogledajte video, a zatim se prijavite na Edmodo.

Kreirajte mapu za književni rad  koji planirate  obraditi u svom razredu. Ovo bi moglo biti korisno kada dođe vrijeme konačnog odabira radova za objavu u galeriji.  

5. Započnite diskusiju

Kada svi e-artefakti budu dostupni na Edmodu potaknut ćete studente da međusobno komentiraju. To možete napraviti otvaranjem rasprave a ovaj video će vam pomoći u tome. Raspravu se može započeti odmah ili u nekom drugom odgovarajućem terminu.

Dodatno, učenici i nastavnici mogu odmah reagirati na objavljeni komentar i dati povratnu informaciju (nešto poput opcije "like" na Facebooku).

Pogledajte video, a zatim se prijavite na Edmodo. Postavite film ili strip koji ste napravili i započnite raspravu oko toga. Uključite se u najmanje jednu raspravu koju su drugi započeli.

6. Planer

Prije no što započne objava e-artefakata sigurno ćete htjeti postaviti rokove za predaju ili ćete učenike željeti obavijestiti o terminu sljedeće videokonferencije. Zadatke i rokove u Edmodu možete podesiti u Planeru. Ovaj video će vam pomoći u tome.