Otisni knjiguOtisni knjigu

Resursi potrebni za održavanje videokonferencije

.

Sjedište: Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla"
E-kolegij: AMORES revidirani e-learning materijali za nastavnike o interaktivnim IKT alatima za učenje u nastavi nacionalne i europske književnosti - finalna verzija - HR
Knjiga: Resursi potrebni za održavanje videokonferencije
Otisnuo/la: Gost (anonimni korisnik)
Datum: Friday, 3. May 2024., 06:11

1. Kako održati uspješnu videokonferenciju

Ovdje ćete pronaći savjete koji će vam pomoći u organiziranju uspješne videokonferencije. Sretni smo što barem jedna nastavnica koja sudjeluje u projektu AMORES ima velikog iskustva u organiziranju i sudjelovanju u videokonferencijama (VC's). Suzana Delić je velikodušno dopustila korištenje dijelova njenih prezentacija o videokonferencijama kojih o ovoj temi ima zaista jako puno - hvala ti, Suzana!!osmijeh.

Suzana pojašnjava zašto se videokonferencije mogu koristiti u edukaciji, koja oprema je potrebna te naglašava važnost pripreme uz navođenje niza primjera o tome što podrazumijeva priprema za nastavnike i za učenike. Dostupni su i neki primjeri videokonferencija održanih proteklih nekoliko godina u kojima su sudjelovali ona i njezini učenici

Na ovom je linku dostupan vodič za videokonferencije u školama.

2. Podešavanje opreme

U ovom kratkom videu  pogledajte kako učionicu i učenike pripremiti za videokonferenciju. Video uključuje praktične savjete o smještaju kamere te druge korisne stvari koje biste htjeli provjeriti prije početka (svjetlo, vremenske zone i drugo), kao i na što treba obratiti pozornost za vrijeme održavanja same videokonferencije.

Savjeti se ponajviše odnose na videokonferencije u poslovnom svijetu ali većina se može primijeniti i na druge vrste videokonferencija.

3. Ideje o korištenju videokonferencija u nastavi

Zasigurno već imate niz ideja o tome kako videokonferencije koristiti u sklopu AMORES-a.

Bez obzira na to, možda biste htjeli pogledati sljedeće linkove za dodatnu inspiraciju.

Ovaj članak govori o različitim načinima na koje se videokonferencije mogu koristiti u nastavi. Neke općenite kategorije koje su obuhvaćene su povezivanje sa stručnjacima, virtualni izleti i kolaboracija.

Ovaj članak sadrži specifične prijedloge kako videokonferencije koristiti u edukaciji. Dijeljenje digitalnih e-artefakata kao poticaj ljubavi prema čitanju trebao bi biti dodan na ovu listu! Alat Skype je u članku posebno izdvojen no, većina se aktivnosti može primijeniti na videokonferencije općenito.

Naposlijetku, za one koji se pitaju koja je razlika između webinara i videokonferencije, ovaj članak opisuje njihove glavne karakteristike.

4. AMORES blog

S obzirom da je ovo posljednja tema ovog online tečaja, bilo bi korisno zastati i razmisliti o idejama koje ste imali tijekom tečaja

Možda ste došli do nekih novih ideja o načinu korištenja tehnologije o kojoj smo raspravljali u poučavanju nacionalne književnosti. Možda ste shvatili da imate neke nedoumice. Možda postoje pitanja koja biste htjeli postaviti sebi ili drugim nastavnicima uključenima u AMORES ali niste sigurni koji forum koristiti da biste ih postavili.

Molimo koristite AMORES blog ako želite napisati svoje mišljenje o tečaju u cjelini.