Otisni ovo poglavljeOtisni ovo poglavlje

Izrada sadržaja

Multimedija - slike

Pod pojmom dodavanja multimedijalnih sadržaja u moodle tečaj misli se na dodavanje video zapisa, audio zapisa, slika ili poveznica na te sadržaje.

Multimedijalne elemente mogu dodati i nastavnik i polaznik tečaja sa svrhom povećanja atraktivnosti sadržaja i lakšeg usvajanja gradiva. Nastavnici tako mogu dodati video zapis u lekciji ili kvizu, dok polaznik može recimo dodati sliku na forumu, rječniku ili bazi.

Pokaži transkript

UU načinu rada s omogućenim izmjenama kliknite na link "Uredi" - "Uredi postavke" u resursu ili aktivnosti u kojoj želite umetnuti sliku. U izborniku HTML uređivača teksta postavite kursor na mjesto gdje želite postaviti sliku u sadržaj, te odaberite ikonu "Slika". Otvara se prozor "Postavke slike" u kojem je potrebno odabrati "Pregled repozitorija"

Za učitanu sliku unesite opis (tzv. alternativni tekst) koji će biti prikazan ako slika nije dostupna, podesite dimenzije slike i poravnanje u odnosu na sadržaj. Odaberite "pohrani i slika će se prikazati u sadržaju.

Postavke slike možete naknadno uređivati ukoliko prethodno označite sliku, odaberete opet ikonu "Slika" te napravite potrebne izmjene.Označenu sliku možete i poravnati lijevo, desno ili postaviti u sredinu.

Sakrij transkript

Napomena

Slike se mogu dodavati u tečaj iz raznih izvora korištenjem ikone Umetni/uredi sliku u tekst editoru. Slike se mogu dodavati u sadržaju lekcija, kvizovima, zadacima, forumima. Moodle podržava .jpg, .png, .gif formate slika.