Igre u Moodleu

Cryptex

Cryptex je igra koju je najlakše usporediti s osmosmjerkom. Tabela prikazuje niz naizgled slučajno poredanih slova čiji redoslijed skriva točan odgovor. Za razliku od prave osmosmjerke, određeni dio slova u cryptexu postavljen je kako bi donekle otežao put do točnih nizova. Nakon što odabere gumb Odgovor polaznik ga upisuje u za to predviđeni prozor. U tabeli sa slovima sustav će točan odgovor označiti crvenim slovima. Ako je odgovor točan sustav to pitanje više ne prikazuje.

Izvor pitanja kao i kod Vješala, mogu biti Rječnik, Pitanja ili Test. Jednake su i njihove opće postavke kao i zajedničke postavke modula.

Cryptex postavke

  • Maksimalan broj stupaca/redova cryptexa – odredite željeni broj stupaca/redova. Ako želite uključiti više riječi, pogotovo riječi s više znakova i/ili razmaka, pripazite da broj redova ne bude premali.
  • Maksimalan broj riječi cryptexa – upišite koliko riječi želite koristiti u igri. Ovisno o najvećem broju riječi i broju stupaca/redova sustav će sastaviti najbolju kombinaciju polja.
  • Dozvoli razmake u riječima – razmaci u riječima prikazuju se u tabeli kao prazna polja.
  • Maksimalan broj pokušaja – odredite koliko pokušaja mogu imati polaznici prilikom rješavanja svakog pitanja. Primjerice, ako ste odabrali tri pokušaja za tri pitanja, polaznici će imati ukupno devet pokušaja. Ako polje ostavite prazno, polaznici će imati neograničen broj pokušaja odnosno, mogu rješavati svako pitanje dok ne pogode odgovor.
Cryptex postavke

Cryptex postavke