Igre u Moodleu

Milijunaš

Igru Milijunaš upoznali smo preko "malih ekrana", a njena pravila vrijede i u online varijanti. Polaznik mora točno odgovoriti na postavljeno pitanje kako bi napredovao u igri i dobio šansu odgovarati na sljedeće pitanje. Točnim odgovorom osvaja određeni iznos, dok netočan odgovor znači prekid igre. Polaznik kao pomoć može koristiti standardne mogućnosti: Pola-pola (50:50), Zovi ili Pitaj publiku. U sva tri slučaja sustav sam kreira pomoć sugerirajući odgovore.

Milijunaš se u cjelosti oslanja na pitanja tipa Višestruki odabir - između više ponuđenih odgovora polaznik mora odabrati onaj koji je točan. Upravo zbog koncepcije igre potrebno je pripaziti da prilikom odabira pitanja to budu ona koja imaju samo jedan točan odgovor. Kao izvor pitanja za igru mogu se koristiti pitanja iz Baze pitanja ili Testa.

Postavke Milijunaša

  • Boja pozadine - sustav ima zadanu zelenu boju pozadine čiji je heksadecimalni kod #408080. Prilikom odabira druge boje pozadine potrebno je upisati njen heksadecimalni kod. Na Internetu se može naći više alata za prebacivanje boje iz RGB (Red-Green-Blue) sustava u heksadecimalan. Na adresi: http://www.javascripter.net/faq/rgbtohex.htm nalazi se alat koji prikazuje spektar boja i njihove RGB i heksadecimalne kodove. Ako želite promijeniti boju pozadine upišite njen heksadecimalni kod umjesto zadanog.
  • Izmiješaj pitanja - sustav nudi pitanja po određenom redoslijedu. Odabirom ove mogućnosti pitanja će prilikom svakog pristupanja imati drugačiji redoslijed. Ako polaznici rješavaju igru u učionici i posebno, ako je želite ocjenjivati, ova će mogućnost smanjiti šanse za varanje na testu.

Postavke Milijunaša

Postavke Milijunaša