Igre u Moodleu

Praćenje rada polaznika

Nastavniku na Moodle tečaju dostupne su dodatne informacije o aktivnostima polaznika u igrama – od općih informacija o broju pristupa i rješavanja pa sve do pojedinačnih rezultata. Ovi podaci nastavniku mogu pomoći da prilikom izmjene ili dopune igre ispravi nedostatke u postavkama ili izvoru igre ili, u pojedinačnom pristupu, ukaže polazniku na područja za poboljšanje. Odabirom naslova igre u središnjem stupcu tečaja nastavniku se prikazuje niz prozora sa sljedećim podacima:

  • Informacije - opći podaci o ukupnom broju pristupa i pokušajima rješavanja igre
Prikaz prozora Informacije

Praćenje polaznika - Informacije
  • Rezultati – detaljniji podaci o polaznicima koji su pristupili rješavanju igre – ime i prezime polaznika, datum i vrijeme pristupanja igri, vrijeme završetka igre, trajanje rješavanja igre te ocjena, ako je nastavnik omogućio ocjenjivanje u postavkama igre. Rezultati se mogu preuzeti u nekom od formata pogodnom za daljnju obradu podataka kao što su .ods, .xls i .txt.
    • Prvi padajući izbornik nudi mogućnost prikaza rezultata polazika po grupama, a pojavljuje se ako su na razini tečaja kreirane grupe.
    • Drugi padajući izbornik omogućava brisanje svih ili pojedinačnih pokušaja polaznika. Polaznike je prethodno potrebno označiti kvačicom, a potom iz padajućeg izbornika odabrati Obriši.
    • Posljednji padajući izbornik nudi mogućnosti odabira prikaza samo studenata s pokušajima, samo studenata bez pokušaja, prikaz svih studenata (općenito korisnika sustava koji mogu imati pristup igri i kolegiju) i prikaz svih pokušaja.
Prikaz prozora Rezultati

Rezultati
     
  • Promijeni – brzi pristup postavkama igre uz mogućnost ažuriranja.
Prikaz dijela općih postavki
Opće postavke

  • Prikaži odgovore – prikaz pojedinačnih odgovora polaznika uz podatke o broju ponavljanja.
Prikaz prozora Prikaži odgovore
Prikazi odgovore
  • Prikaži pokušaje - detaljan prikaz odgovora polaznika po pojedinom pitanju, podaci o adresi računala s koje je student pristupio te podaci o vremenu početka i kraja igre.
Prikaz prozora Prikaži pokušaje
Pokušaji
  • Izvoz u HTML - neke igre, primjerice Križaljka, nude mogućnost izvoza podataka u HTML formatu, a Vješalo i u Javame formatu za mobilne uređaje.
Prikaz postavki za izvoz Križaljke
Izvoz