Igre u Moodleu

Sudoku

Sudoku je popularna logička igra koja potječe iz Japana. Pred igrača je postavljen veliki kvadrat s ukupno 81 poljem. Veliki kvadrat dodatno je podijeljen na 9 manjih kvadrata veličine 3x3 polja koje je potrebno popuniti brojevima od 1-9. Pravilo igre nalaže da se jedan broj smije pojaviti samo jednom u svakom stupcu, retku i bloku, odnosno 9 puta u cijelom kvadratu. Na početku igre u polja je upisano nekoliko brojeva, a igrač metodom eliminacije rješava preostala polja. Više otkrivenih brojeva unutar polja olakšava rješavanje igre.
Online Sudoku u Moodle-u također ima nekoliko zadanih brojeva dok su ostala polja prazna. Kao pomoć nude se dodatna, nagradna polja, koja su vezana uz pitanja. Ako polaznik točno odgovori na pitanje dobiva još brojeva u svoj sudoku i može ga brže i uspješnije riješiti. Na ovaj način polaznici ne samo da treniraju logiku nego i uče. Izvor pitanja mogu biti Baza pitanja, Test ili Rječnik.

Sudoku postavke

  • Maksimalan broj pitanja - u specifičnim postavkama igre nastavnik može ograničiti broj pitanja te na taj način igru učiniti bližom izvornoj. U slučaju da broj pitanja nije ograničen i da je nastavnik ovo polje ostavio prazno, sustav će, ovisno o izvoru, ponuditi veliki broj pitanja po igri. Na nastavniku je da odluči želi li naglasak u igri staviti na učenje (neograničen broj pitanja) ili na sam sudoku (ograničen broj pitanja).

    Sudoku postavke

Sudoku postavke