Igre u Moodleu

Zajedničke postavke modula

  • Grupacije (Grouping) – odaberite grupaciju u koju ste dodali jednu ili više grupa polaznika. Da bi padajući izbornik bio dostupan, prethodno odaberite mogućnost Dostupno samo članovima grupe.
  • Dostupno samo članovima grupe (Available for groups member only) - ova mogućnost mora biti odabrana da bi igra bila dostupna samo odabranoj grupaciji. U suprotnom, igra će biti dostupna svim grupama i polaznicima unutar tečaja.
  • Vidljivo – odaberite je li igra vidljiva ili skrivena polaznicima. Ova je mogućnost korisna ako ste kreirali igru, a ona još nije spremna za objavu i rješavanje.
  • ID broj - broj koji služi kao identifikator aktivnosti kod posebnih forumula za izračun ocjena. Primjerice, ako želite izračunati zbroj ocjena za dvije ili više igara. Ako ocjene igara ne uključujete u posebne izračune ovo polje ostavite prazno.

Kreiranje grupa i grupacija unutar tečaja omogućava odvojeni rad polaznika na aktivnostima. Više o načinu kreiranja grupa i grupacija u tečaju možete doznati u nementoriranom tečaju Izrada online tečaja pomoću Moodle-a, u dijelu koji se odnosi na rad s polaznicima.

     
Zajedničke postavke