Igre u Moodleu

Zmije i ljestve

Igra Zmije i ljestve, kao i druge koje nudi Moodle, spada u već poznate i provjerene igre. Cilj igre je da igrač što prije prijeđe polja na ploči kojih može biti 36 ili 64. Igrač napreduje u skladu s bačenom kockicom koja se nalazi desno od igrače ploče. Na bacanje kockice ne može se utjecati. Ako točno odgovori na postavljeno pitanje igrač se pomiče za broj mjesta koji je u tom trenutku bio na kocki, ovisno o položaju zmija i ljestvi na tabli. Ako igrač stane na polje gdje su ljestve i točno odgovori na pitanje, pomiče se na polje na kojem se nalazi vrh ljestava. Na taj način može preskočiti veći broj polja. Ako stane zmiji na glavu onda klizi prema dolje sve do repa ili drugog kraja zmije. Pobjednik je onaj koji dođe do vrha tabele. Izvor pitanja za ovu igru mogu biti Baza pitanja, Test ili Rječnik.

Postavke "Zmije i ljestve"

  • Pozadina - nastavnik može odrediti veličinu ploče za igranje. Ponuđena su tri modela ploča no, u igri se trenutno mogu koristiti samo dva:
    • 8x8 polja s četiri zmije i četiri ljestve
    • 6x6 polja s tri zmije i troje ljestve
    • nastavnik sam definira polja - nije u funkciji u ovoj verziji modula igara. Sustav ne nudi podešavanje visine i širine slike te javlja grešku prilikom pokretanja igre.
      •  
Postavke Zmije i ljestve

Postavke Zmije i ljestve