Postavke tečaja

Općenito o postavkama tečaja

Nakon što ste otvorili svoj tečaj te se upoznali s njegovim sučeljem, možete započeti s njegovom izradom.

Prije nego li započnete s unosom lekcija i drugih sadržaja u tečaj, potrebno je odrediti postavke tečaja. Definiranjem postavki tečaja omogućujete izvođenje i prikaz tečaja u skladu sa zamišljenim scenarijem.

U lijevom stupcu korisničkog sučelja, u bloku Postavke, nalazi se link Uredi postavke. Odabirom linka Uredi postavke otvara se obrazac pomoću kojeg možete definirati postavke tečaja.

Postavke tečaja
Link na Postavke tečaja

Ovisno o vašem planu tečaja, o kojemu će biti više riječi u nastavku, u postavkama tečaja možete odrediti niz elemenata potrebnih za njegovo izvođenje. Neke od njih su: upisivanje naziva tečaja, definiranje oblika i načina izvođenja tečaja, određivanje prava pristupa tečaju, definiranje uloge polaznika, određivanje dizajna tečaja i drugo. Detaljan opis elemenata uslijedit će u narednim lekcijama ovog tečaja.

Valja napomenuti da će se promjene vrijednosti pojedinih parametara unutar postavki tečaja odraziti na cjelokupan tečaj. Promjene u postavkama tečaja možete izvršiti u bilo kojem trenutku izrade tečaja. Pri odabiru željenih postavki potrebno je na dnu stranice kliknuti na gumb Pohrani promjene.

CARNet Logo