Postavke tečaja

Mijenjanje oblika tečaja

Vrlo je važno definirati na koji način, odnosno u kojem obliku svoj tečaj želite prikazati polaznicima. Dakle, potrebno je definirati strukturu vašeg tečaja.

U sustavu Loomen strukturu tečaja možete odrediti na sljedeće načine:


Definiranje oblika tečaja

Nakon odabira željenog oblika tečaja u nastavku postavki potrebno je i definirati broj tjedana/blokova koji su potrebni za izradu tečaja.

Tjedni oblik

tečaj je podijeljen u cjeline koje su raspoređene po tjednima. Početak tečaja definirate unošenjem željenog datuma. Prema unesenom datumu početka tečaja sustav automatski pridružuje tjedne cjelinama. Npr. prva cjelina trajat će prvi tjedan, druga, drugi tjedan itd.

Tematski oblik

tečaj je podijeljen u cjeline prema temama. Nazive tema proizvoljno definira autor tečaja, kao i njihov broj koji se određuje kroz padajući meni u postavkama tečaja.

Socijalni oblik

tečaj je zamišljen kao jedna ili više diskusija (foruma).

SCORM oblik

SCORM je tehnologija koja vam omogućava prijenos postojećeg tečaja iz nekog drugog alata za učenje na daljinu u Moodle sustav.
Dovoljno je cjelokupan sadržaj napravljen u nekom drugom sustavu u .zip datoteci prebaciti u Moodle, te potom u padajućem meniju odabrati SCORM oblik.

CARNet Logo