Zadaće

Postavke alata Zadaće



U Općim postavkama postavlja se ime zadaće te opisa koji će polaznici dobiti prilikom pristupa u zadaću.

Opće postavke zadaće
Opće postavke

Zadaći trebamo dodijeliti naziv kao i opis očekivanih aktivnosti polaznika. Možemo izabrati vrijeme dostupnosti zadaće polaznicima te odrediti mogućnost predaje nakon isteka zadanog vremena te naravno da li da je obavijesti nastavnik nakon predaje zadaće.

Zajedničke postavke
Zajedničke postavke

U opciji Submission settings određujemo da li se zadaća rješava upsivanje teksta u za to predviđeni obrazac na web stranici ili se treba predati nekakava datoteka s rješenjem. Isto tako trebamo znati koliko je najveći broj datoteka koje polaznik može predati te da li im dozvoljavamo da upišu neke komentrate/napomene prilikom predaje datoteke.

Postavke predaje
Postavke predaje

Radi bolje razmjena informacija sustav omogućava polazniku da ostavlja povratne informacije o svakoj datoteci koje preda, a isto tako i nastavniku da odgovori na te informacije.

Postavke povratne informacije
Postavke povratne informacije

U dijelu Ocjena određuje se maksimalna ocjena koju polaznik može dobiti za uspješno riješenu zadaću. Od verzije 2.3 omogućeno je osim jednostavnog upisivanja ocjena na osnovu nastavničkog kriterija i napredniji način ocjenjivanja. Odaberemo li Marking quide nastavnik mora zadati kriterije prilikom ocjenjivanja te na taj način doći do konačne ocjene jednostavnim odabirom ispunjava li zadaća zadane kriterije ili ne.

Napredno ocjenjivanje zadaće
Napredno ocjenjivanje zadaće

Kao i do sada moguće je ograničiti pristup zadaći samo na članove određene grupe polaznike, ali sada je moguće i još više unaprijediti ograničenje dostupnosti za polaznike.

Ograniči dostupnost
Ograniči dostupnost

Ograničenje dostupnosti se može podesiti tako da se ograniči pristup zadaći samo u određeni datum, ili kao uvjet može biti ocjenja iz nekog drugog testa ili zadaće ili po nekom drugom uvjetu kako želimo. Na taj način mogu se kreirati individualne zadaće primjerice za polaznike koji su postigli izvanredan uspjeh u prethodnom testu omogućimo im da još više usvoje gradiva ili za polaznike koji nisu postigli dobar uspjeh omogućiti pristup zadaći koji će im omogućiti usvajanje gradiva primjerenije njihovom znanju.

Vraćanje zadaća na početnu vrijednost (Reset) se vrši u bloku Administracija kolegija - Reset - uključite Napredne postavke kako biste vidjeli mogućnost reseta Zadaća.

CARNet Logo