Testovi

Pitanje višestrukog odabira odgovora

Pitanje višestrukog odabira je najčešći korišteni oblik pitanja u praksi. Za postavljenje takvog pitanja u test potrebno je definirati strukturu pitanja i odgovora.

  • Jedan ili više odgovora - Polaznik odabire jedan ili više točnih odgovora.
  • Izmješati redosljed odgovora - Određivanje slučajnog rasporeda dgovora kojeg polaznik dobiva prilikom otvaranja pitanja u testu. Ova opcija povezana je s opcijom Redosljed pitanja koju je potrebno definirati prilikom kreiranja testa.
  • Numeriranje odgovora - Odabirom ove opcije moguće je odrediti na koji će način odgovori biti označeni.

Višestruki odabir odgovora
Višestruki odabir odgovora

Nakon odluke za određenu strukturu ovog načina ispitivanja potrebno je upisati željene ponuđene odgovore na pitanje u testu.

Također je potrebno odrediti ocjenu, odnosno definirati koji postotak od ukupnog broja bodova nosi točan odgovor na pojedino pitanje.

Moguće je pripremiti i povratnu informaciju koja će polazniku biti vidljiva kod odabira pojedinog odgovora ili u skladu s uvjetima dobivanja povratne informacije kao što je to potpuno točan ili djelomično točan odgovor. Isto tako je omogućeno davanje savjeta za svaki od odgovora. Napominjemo da ukupan zbroj postotaka svih točnih odgovora mora biti 100%.

Dozvoljeni su i negativni postotci. Ukupan broj odgovora koji je dostavljen polazniku nije ograničen.

CARNet Logo