Testovi

Pitanje Računsko

U ovom tipu pitanja radi se o izračunavanju matematičke formule pri čemu dolazi do promjene vrijednosti varijabli unutar formule tako da polaznici mogu dobiti isto pitanje, ali s različitim vrijednostima varijabli. Na ovaj se način smanjuje mogućnost prepisivanja na testu.

Prilikom kreiranja pitanja promjenjive varijable navodimo u vitičastim zagradama { } te određujemo domenu iz koje će se uzimati vrijednosti.

Računsko pitanje
Računsko pitanje
Varijable
Definiranje varijable

Postoji mogućnost kreiranje više nezavisnih formula za izračunavanje točnog odgovora. Za svaki odgovor je kreira posebno prag tolerancije i koliko nosi bodova u postotku od cijelog pitanja. Sustav omogućuje određivanje mjernih jedinica te kolikog utjecaja ima postavljanje ili nepostavljanje mjerne jedinice ima u odgovoru.

Mjerne jedinice
Mjerne jedinice

Nakon što je sustav Moodle prepoznao postojanje dvaju varijabli, potrebno je odrediti domenu vrijednosti iz koje će se uzimati varijable. Mogu se koristiti domene vrijednosti varijable iz nekog drugo pitanja koje smo kreirali do sada.

Domena varijabli
Domena varijabli

Predložene vrijednosti mogu se ručno mijenjati.Ako je potrebno promijeniti vrijednost varijabli, odabirom na Slijedeća stranica pojavit će se stranica s novim vrijednostima varijabli koje se mogu mijenjati. Moodle sustav omogućuje upisivanje čak 100 različitih vrijednosti što omogućava da se od jednog pitanja napravi 100 varijanti s različitim vrijednostima.

Promjena vrijednosti varijabli
Promjena vrijednosti varijabli

CARNet Logo