Testovi

Pitanje Uparivanje odgovora

Od polaznika se traži spajanje zadanih elemenata iz jednog stupca i njihovih parova iz padajućeg izbornika drugoga stupca. U tekstu pitanja potrebno je navesti objašnjenje i uputu za spajanje parova. U polju Pitanje također je potrebno navesti pojam ili pitanje, a u odgovoru njegov odgovarajući par, te kreirati najmanje dva pitanja i tri odgovora. Za kreiranje pogrešnog odgovora dovoljno je upisati samo odgovor, a tekst pitanja moguće je izostaviti.

Preporuka je da veći tekst bude prikazan kao pitanje, a kraći u padajućem izborniku. Primjerice, definiciju nekog pojma može se postaviti kao pitanje, a pojam kao odgovor.

Ako je potrebno, moguće je promijeniti poredak pojmova kod svakog pristupanja pitanju tako da se omogući opcija Shuffle. Pritom treba voditi računa da je u postavkama testa omogućena opcija miješanja redoslijeda odgovora (Slučajni redosljed odgovora).

Usporebda
Povezivanje parova

Kako bi se dobila mogućnost prikaza slike unutar pitanja željenu sliku moguće je dodati kroz HTML editor,  a potom je odabrati u padajućem izborniku. Sliku nije moguće postaviti kao odgovor.

CARNet Logo