Testovi

Dodavanje pitanja u test

Kao bi se pitanja dodala u test potrebno ih je najprije kreirati. Pitanja se mogu kreirati ručno u sustavu Moodle ili se mogu dodati iz nekog od podržanih sustava gdje već postoje izrađena pitanja.

Uvoz pitanja
Uvoz pitanja

Nakon što smo dodali test u tečaj, trebamo pristupiti Uređivanju testa radi dodavanja pitanja i ostalih opcija.

Uređivanje testa
Uređivanje testa

Pitanja se u test dodaju klikom na ikonu "<<" koja se nalazi s lijeve strane pitanja.

Dodavanje pitanja
Preuzimanje slučajno odabranih pitanja

Pitanja su oragnizirani u kategorije. Radi lakšeg snalaženja predlažemo da kreirate kategorije u kojima su pitanja istog ili sličnog tip/područja ispitivnja. Na taj način možete odrediti preuzimanje nekoliko slučajno odabranih pitanja iz određene kategorije. Na taj način će polaznici dobiti različita pitanja istog tipa (uz pretpostavku da se u kategoriji nalaze pitanja istog tipa).

U izborniku Rezultati nalaze se rezultati polaznika. Ovdje postoji mogućnost "ručnog" ocjenjivanja (Manual Grading) (pitanja tipa Esej) kao i mogućnost promjene automatski dodijeljene ocjene za svakog polaznika. Promjena automatski dodijeljene ocjene bit će od koristi u slučaju da su polaznici već pristupili rješavanju testa, a ustanovili ste nepravilnost do koje je došlo prilikom kreiranja testa ili pitanja.

Rezultati
Rezultati

Mislilac mala

Aktivnost-promišljanje:

Pročitajte članak Kako izraditi online ispit znanja. U kontekstu vašeg online tečaja pokušajte odgovoriti na pitanja u članku.


CARNet Logo