Korištenje Jinga u nastavi

Kako uređivati snimku zaslona koristeći Jing - screencast

Pokaži transkript

Za postavljanje strelice, kliknite na Arrow, a zatim na mjesto na koje želite postaviti početak strelice i povucite do željene dužine. Strelicu možete rotirati tako da kliknete na nju, a pokazivač smjestite iznad kvadratića na vrhu. Lijevom tipkom miša pomaknite vrh strelice u stranu u koju želite. Strelicu možete skratiti s jedne ili druge strane pomičući malu bijelu strelicu u željenom smjeru. Držeći strelicu lijevom tipkom miša možete je premještati.

Da biste upisali tekst, kliknite na ikonu Text, a zatim označite mjesto na ekranu na koje želite smjestiti tekst. Dvostrukim klikom u područje tekstnog okvira, on će se aktivirati te možete unijeti tekst. Možete izabrati željeni font, veličinu i boju teksta.

Također možete uokviriti dio vaše snimke ekrana pomoću opcije Frame. Izaberite ikonu Frame i označite dio snimke koji želite. Pomoću rubnih strelica okviru možete naknadno mijenjati veličinu.

Na isti način možete koristiti opciju Highlight.

Opcijom Tool Color možete mijenjati boju bilo kojem elementu koji ste dodali u snimku ekrana. Dovoljno je da element označite, kliknete na Tool Color i izaberete boju koju želite.

Sakrij transkript