Korištenje Jinga u nastavi

Primjeri dobre prakse - ponavljanje

„Podsjetnik“ na gradivo iz matematike

Hedgepeth, S. (14. prosinca 2010.). Solving the Brain Flush Problem. [Video zapis]. Preuzeto s http://www.youtube.com/watch?v=oZgaAGdfgYI

Pokaži transkript

Ja sam Shauna Hedgepeth, predajem u srednjoj školi Oak Grove u Hattiesburgu, Mississippi, i nastavnica sam višeg stupnja matematike.

Kada sam predavala u višim razredima osnovne škole, prvi dan nastave sam pitala: "Hej, koliko vas mrzi matematiku?". Osamdeset posto bi diglo ruku: "Mrzim je!", a na kraju godine, kad bih pitala: "Koliko vas sada mrzi matematiku? ", nitko nikada ne bi podigao ruku. Oni možda ne vole matematiku kao ja, nisu štreberi kao ja, ali mogu pronaći nešto u njoj što im dobro ide i naposljetku sigurni su u svoje znanje.

Djeca imaju toliko toga, mislim da je najveća stvar to što ljudi ne shvaćaju koliko su djeca preopterećena. Imaju košarku, nogomet, trčanje, poslove, bendove, čuvanje djece, braću, sestre i još dosta stvari koje im se događaju i oni bi slušali moja predavanja i sve bi bilo u redu, ali kad bi došli doma desilo bi se „pražnjenje“ mozga i sve bi nestalo.

Kad bi se sljedeći dan vratili u razred, pitala bih: "U redu, imate li bilo kakvih pitanja o zadaći od jučer?". Netko bi digao ruku i rekao "Potpuno sam zaboravio što trebam napraviti kad sam došao kući, nisam se mogao sjetiti ničega".

Sada, ako su zaboravili kako to učiniti, ili dođu do točke kada dođu doma i ne mogu se sjetiti kako to učiniti, sve što moraju učiniti kada dođu doma je pogledati na web sjedište i tamo su sve video snimke koje smo napravili u Jingu taj dan. Organizirani su po temi . Oni mogu doći do: "Aha, tako se to radi!„ Mogu kliknuti na bilo koju temu koju smo obradili, imaju čak i video kako ja to radim, što obično nije tako zabavno, ili video drugog učenika kako to radi i samo odjednom krene: "Aha, da, tako se to radi ".

Ja sam Shauna Hedgepeth, nastavnica sam matematike, i totalni sam štreber i glazbeni fanatik i jednostavno obožavam poučavanje.

Sakrij transkript