Imenik

Dodatni podaci

Klikom na Prikaži izbornik, nastavnik može (ukoliko predaje tom učeniku više predmeta) prelaziti s jednog na drugi predmet koji tom učeniku predaje, mijenjati elemente ocjenjivanja, dobiti uvid u ukupne izostanke tog učenika i njegove osobne podatke (kao na slici 40). Uređivati može samo elemente ocjenjivanja, a u osobne podatke ima samo uvid dok ih mijenja isključivo razrednik toga učenika.

osobni podaci učenika

Slika 40 - Osobni podaci učenika

Sve ocjene iz predmeta – Odabirom ovog dugmeta nastavnik dobiva izvještaj o ocjenama i bilješkama vezanim uz svakog učenika odabranog razreda. Iznad izvještaja postoji i dugme Sakrij bilješke. Preko njega nastavnik dobije izvještaj sa samim ocjenama koji je moguće i ispisati na pisaču (slika 41) za potrebe npr. roditelja, a sam kroz ovaj izvještaj dobiva uvid u eventualno neocijenjene učenike.

 

ispis ocjena svih učenika

Slika 41 - Ispis ocjena svih učenika 

RAZREDNICI:

Za razliku od nastavnika predmetne nastave razrednici imaju mogućnost administriranja podataka svoga razrednog odjeljenja i imaju uvid u sve podatke vezane uz njihov razred. Ovdje ćemo se pozabaviti razlikama koje razrednici imaju kod editiranja podataka u odnosu na nastavnike predmetne nastave s napomenom da je administracija i postavljanje strukture razrednog odjeljenja objašnjeno u Priručniku za administratore. U ovim uputama polazimo od pretpostavke da su razredi formirani, da su im dodani profesori, predmeti i učenici.

alarmi

Slika 42 - Alarmi 

Administrativno osoblje u školi (razrednik, školski administrator, ravnatelj, pedagog i psiholog) mogu na jednostavan i brz način vidjeti alarme za pojedine učenike (Slika 42).


Alarmi su ikonice u popisu učenika koje označavaju:

  • Ako je učenik dobio 3 ili više negativnih ocjena u zadnjih mjesec dana (trokutić i brojka koja govori koliko je točno negativnih ocjena).
  • Crveni satić znači da za učenika još postoje neažurirani izostanci.

 

CARNet Logo