Imenik

Izborni predmeti

Kod dijela o unosu predmeta u imenik, važno je naglasiti da se uneseni predmet prikazuje kod svih učenika nekog razreda pa je potrebno, ukoliko se radi o izbornom predmetu (npr. etici), izbrisati taj predmet svim učenicima koji ga ne pohađaju (mnogo je jednostavnije izbrisati taj predmet kod nekoliko učenika nego dodavati sve predmete pojedinačno svim učenicima). To se može napraviti na sljedeći način i ne iziskuje tako puno vremena. Dakle, u administratorskom sučelju se nakon unosa tog predmeta ode na učenika koji neće pohađati taj predmet i iz gornje izborne trake se odaberu Predmeti. U tablici s popisom predmeta vezanih uz tog učenika potrebno je pronaći taj izborni predmet i odabrati Ukloni i predmet će biti uklonjen.

Za sljedećeg se učenika razrednik može vratiti na početnu stranicu odabirom Administracija predmeta iz Izbornika (ako ih je manje) ili ga odabrati „listajući“ pomoću strelica koje se nalaze uz ime učenika (slika 52).

Uklanjanje predmeta

Slika 50 - Uklanjanje izbornog predmeta 

Predmeti se vežu za pojedinog učenika ili cijelo razredno odjeljenje.

Pojedinom učeniku se predmet može obrisati ili postaviti kao neaktivan opcijom Promijeni status (ako je tijekom polugodišta zamjenio predmete, npr. engleski s njemačkim) kojom se onemogućava unos ocjena i izostanaka za taj neaktivni predmet.

Ukoliko razrednik naknadno doda jednog učenika u razred, njemu će aplikacija automatski dodijeliti sve predmete tog odjeljenja pa treba voditi računa o izbornim predmetima koje možda treba ukloniti.

CARNet Logo