Vrste dokumenata unutar Google Diska


Stvaranje obrasca iz postojeće proračunske tablice

Pokaži transkript

Ako želite izraditi obrazac iz već postojeće proračunske tablice tada unutar tablice odaberite Alati/Obrazac, a zatim Izradi obrazac. Odgovori će se skupljati u tablici iz koje ste stvorili obrazac. U predlošku obrasca možete dodati pitanja i opcije koje želite.

Na vrhu stranice za uređivanje u obrascu klikom na Dodaj stavku možete dodati različite vrste pitanja. Ponuđene su sljedeće vrste pitanja: Pitanja višestrukog izbora, Potvrdni okviri, Slobodan odgovor, Padajuća lista s ponuđenim odgovorima, Rešetka i Mjerilo.

Dodajte zaglavlje odjeljka, ako želite podijeliti svoj obrazac na dijelove radi preglednosti. To možete učiniti tako da jednostavno odaberete Zaglavlje odjeljka iz Dodaj stavku padajućeg menija. Svaki dio zaglavlja može imati svoj naslov, koji se pojavljuje u većem fontu.

Pitanja možete podijeliti i na više stranica. Ako ste stvorili velik obrazac, a željeli biste da ga što veći broj ispitanika ispuni, možete dodati prijelome stranica klikom na Dodaj stavku i odabirom opcije Prijelom stranice.

Nakon ispunjavanja obrasca ispitanici dobivaju potvrdnu poruku, koju također možete urediti tako da odaberete iz padajućeg menija Druge radnje u desnom gornjem uglu odaberite opciju Uređivanje potvrde.

Obrazac možete poslati elektroničkom poštom nakon što ste završili s dodavanjem pitanja. Dodajte e-mail adrese osoba kojima želite poslati obrazac i kliknite na Pošalji.

Sakrij transkript