Uređivanje e-knjige u Sigilu

Rastavljanje knjige na poglavlja

Vaša e-knjiga može se sastojati od jedne velike HTML stranice ili više manjih HTML stranica od kojih svaka sadržava dio e-knjige. U e-knjizi preporučuje se svako „glavno“ poglavlje postaviti u jednu HTML stranicu. Na taj način omogućuje se lakše čitanje i uređivanje e-knjige.

U video zapisu ispod prikazano je kako razlomiti jednu HTML stranicu na više manjih stranica, odnosno poglavlja.

Pokaži transkript

Kako biste rastavili e-knjigu na više poglavlja postavite pokazivač miša ispred naslova za kojeg biste voljeli da se pojavi u novom poglavlju. Iz izbornika Insert izaberite opciju Split Marker. Marker se može postaviti i istovremenim pritiskom tipki CTRL, ALT I ENTER na tipkovnici. Nakon postavljanja markera, iz izbornika Edit, izaberite opciju Split at Markers. Novonastalim stranicama odnosno poglavljima moguće je pristupiti preko preglednika poglavlja e-knjige. Poglavlje je moguće preimenovati desnim klikom na ime stranice i klikom na opciju Rename.

Sakrij transkript

Aktivnost

Prema uputama koje ste dobili u video zapisu, rastavite svoju e-knjigu na poglavlja tako da je svaki glavni naslov početak novog poglavlja. Desnim klikom na ime novog poglavlja u repozitoriju Text odaberite opciju preimenovanja poglavlja (engl. Rename) i dodijelite poglavlju novo ime.

CARNet Logo