Uređivanje e-knjige u Sigilu

Reference (postavljanje poveznica)

Kada u knjizi naiđete na referencu, ona vas vodi na određenu stranicu knjige u kojoj ćete pronaći željenu informaciju. Često vas referenca vodi i na kraj knjige, a ponekad vam se čini da potraga za određenom stranicom traje predugo. S e-knjigom, listanje je prošlost.

Naime, EPUB format omogućuje vam dodavanje poveznica na određene dijelove vaše e-knjige na koje želite preusmjeriti čitatelja.

U sljedećem video zapisu pogledajte kako dodati poveznice u svoju e-knjigu:

Pokaži transkript

Dio teksta na koji želite preusmjeriti tekst poveznicom, potrebno je označiti identifikatorom. Identifikator je jedinstveno ime dijela teksta na koji se želimo referencirati. Mišem označite dio teksta i u alatnoj traci kliknite na ikonu Insert ID (sidro). Unesite naziv identifikatora. U jednoj datoteci ne smiju se koristiti dva identična identifikatora. U datoteci u kojoj želite postaviti poveznicu, odaberite željeni dio teksta, a potom kliknite na ikonu Insert Link. Iz dijaloga odaberite identifikator na koji želite preusmjeriti tekst s ove poveznice i odaberite opciju OK.

Sakrij transkript

Za uređivanje poveznice, dovoljno je kliknuti na tekst poveznice i odabrati ikonu, te promijeniti poveznicu.

Aktivnost

U vašoj e-knjizi na naslov Što je e-knjiga postavite identifikator naziva „e-knjiga“. Postavite referencu s riječi e-knjiga (prva rečenica u poglavlju O digitalnim udžbenicima) na naslov Što je e-knjiga.

CARNet Logo