O tečaju

Opća pitanja

Trebam li se odmah odlučiti za jednu od ponuđenih znački?

Ne, nije potrebno odmah se odlučiti za jednu od ponuđenih znački. Na kraju tečaja sustav će automatski odrediti na koju značku imate pravo, bez obzira na vašu raniju odluku. Dovoljno je odlučiti se prije rokova za ostvarenje pojedinih aktivnosti koje su uvjet za određenu značku. Za dobivanje značke treba ostvariti sve aktivnosti definirane za pojedinu značku u zadanom roku. Upitnici o izboru značke služe CARNetu kao pomoć u organizaciji.

Možemo li negdje vidjeti kako napredujemo u izvršavanju aktivnosti potrebnih za dobivanje znački?

Pomoću trake napretka (progress bara) možete vidjeti kako napredujete u ostvarivanju aktivnosti predviđene za svaku značku. S obzirom da se u tečaju mogu ostvariti tri značke, dostupne su i tri trake napretka - Moodle polaznik, Istaknuti polaznik i Moodle dizajner - a prikazane su kao tri bloka s desne strane glavnog stupca u tečaju.

Trebam li se pridržavati predloženog rasporeda po tjednima ili mogu eksperimentirati s drugim sadržajima i aktivnostima?

Predloženi raspored je okviran. Rad na tečaju prilagodite vašim željama i mogućnostima te u skladu s tim slobodno "proskićite" po svim trenutno dostupnim sadržajima. Ipak, pripazite na rokove ako želite ostvariti uvjete za značke.

Možemo li uvidom u naše tečajeve dobiti povratnu informaciju o tome kako nam ide u izvršavanju postavljenih zadataka?

Na forumu je otvorena tema Komentiranje tečajeva gdje ste pozvani svi da jedni drugima provirite u tečajeve, pohvalite ih, date korisne primjedbe i sugestije bez upletanja nas mentora. U komentarima je poželjno, osim pohvala koje su uvijek dobrodošle, predložiti i nešto što će drugom mentoru biti poticaj za poboljšanje tečaja. Moguće je okarakterizirati tečaj u nekoliko aspekata: sadržajno, tehnički (npr. dati savjet kako linkove zamijeniti hiperlinkovima, kako upotrijebiti neki drugi resurs koji će u promatranom primjeru biti korisniji, kako bolje organizirati sam sadržaj), dizajnerski (predložiti korištenje tablica u boljem prikazu niza podataka, potaknuti na dodavanje zanimljivih slika ili nekog prigodnog multimedijalnog sadržaja)…