O tečaju

Kako biti uspješan u tečaju

Cilj ovih savjeta je pomoći Vam da budete uspješni u ovom tečaju, tj. da postignete one ciljeve koje ste si sami postavili.

Dobar početak je upoznati se sa sučeljem tečaja, a zatim detaljno proučiti poglavlje O tečaju koje će Vam otkriti svrhu tečaja, mogućnosti pohađanja tečaja, način komunikacije s polaznicima i mentorima, način evaluacije znanja, raspored i druge važne informacije. Na temelju tih informacija moći ćete si postaviti cilj, a kada ga postavite, odredite i način na koji ćete doći do tog cilja, kako ćete pratiti svoj napredak i kako ćete provjeriti jeste li ostvarili svoj cilj. U tome Vam mogu pomoći sljedeća pitanja:

  • Što želim naučiti/postići ovim tečajem?
  • Koju značku želim osvojiti?
  • Na koji način ću to napraviti?
  • Kada ću učiti?
  • Posjedujem li potrebno predznanje? Ako ne, kako ga mogu steći?
  • Imam li potrebne tehničke preduvjete (vezu na Internet, računalo, odgovarajući web preglednik)?

Upravljanje vremenom

Vjerojatno imate brojne poslovne i private obveze i nije Vam lako pronaći dodatno vrijeme u Vašem zgusnutom rasporedu. U tom slučaju upravljanje vremenom je ključno za uspješno učenje.

Dobro proučite raspored aktivnosti i rokova u tečaju za značku za koju ste se odlučili. U svakom trenutku biste trebali znati koje su aktivnosti aktualne, što se od Vas u određenom trenutku očekuje i koji su rokovi za dovršavanje pojedinih aktivnosti. Tečaj je podijeljen po tjednima kako bi Vam bilo lakše snalaženje u rasporedu tečaja, a u tome će Vam pomoći i tjedna poruka mentora u forumu Obavijesti, Raspored tečaja i kalendar.

Usporedite raspored tečaja s kalendarom svojih obveza i planirajte vrijeme koje ćete posvetiti tečaju, kao i vlastite rokove za dovršetak aktivnosti. Unesite te rokove u vlastiti kalendar u tečaju ili u neki drugi kalendar koji koristite.

Za svladavanje gradiva, izradu zadataka te sudjelovanje u ostalim nastavnim aktivnostima pretpostavljen je angažman polaznika od šest do osam sati tjedno, ovisno o predznanju i afinitetima polaznika. Međutim, to može biti i znatno više ili manje. Strateški rasporedite svoje vrijeme, posvetite više vremena aktivnostima koje su Vam važnije.