Izrada sadržaja

Poveznice (linkovi)

Kako biste polazniku olakšali istraživanje, u tečaj je moguće dodati poveznicu na internetsku stranicu, a moguće je čak i učitati samo pojedini dio stranice (npr. sliku, video itd.).

Pokaži transkript

Nakon klika na opciju Dodajte aktivnost ili resurs u cjelini u kojoj želite postaviti poveznicu, iz izbornika resursa, odaberite opciju Poveznica i kliknite na gumb Dodajte.

Crvenom zvjezdicom u obrascu označena su obavezna polja koje vaša poveznica mora imati - ime, opis i adresu poveznice (Vanjska poveznica) za koju želite da se pojavi na stranici.

Način prikaza stranice koju dohvaćate odaberite u prozoru Opcije, u padajućem izborniku Prikaz.

Odaberete li opciju Automatski, Moodle će automatski samostalno odlučiti koji je najbolji način prikaza zadane stranice.

Odaberete li opciju Ugradi, stranica se otvara u istom prozoru, uz prikaz Moodle elemenata (naslov, blokovi itd.).

Odaberete li opciju Otvori, stranica se otvara u istom prozoru, bez Moodleovih elemenata.

Odaberete li opciju U pop up prozoru, stranica se otvara u zasebnom prozoru.

Ukoliko s neke stranice želite preuzeti samo dio multimedije, npr. sliku, umjesto unosa poveznice u sekciji Sadržaj, potrebno je kliknuti na gumb Odaberite poveznicu.

Potom u lijevom izborniku odaberite mogućnost Preuzimanje s URL adrese, a u polje URL upišite internetsku adresu s koje će te preuzimati sadržaj, nakon čega je potrebno kliknuti na Preuzimanje. S navedene se stranice preuzimaju njeni multimedijski elementi. Iz izbornika odaberite onaj element koji želite podijeliti s polaznicima.

Na sličan je način moguće pretraživati i preuzeti video uratke sa servisa Youtube. Nakon klika na gumb Odaberite poveznicu..., u lijevom izborniku odaberite Youtube video, pretražite servis po željenim parametrima i odaberite video iz izbornika koji želite podijeliti s polaznicima.

Sakrij transkript