Alati za vrednovanje znanja

Predaja zadaće

U sljedećem video zapisu prikazana je predaja zadaće postavljanjem datoteke uz mogućnost dodavanja komentara. U postavkama zadaće odabrana je upotreba gumba Zahtijevaj od studenata klik na gumb za predavanje zadaće kako bi polaznici mogli zadaću pregledavati i mijenjati dok je u statusu nacrta. 

Pokaži transkript

Polaznik predaje zadaću odabirom njenog naziva na naslovnici tečaja. Otvara se sučelje s prikazom stanja predane zadaće te rokom predaje. Proces predaje započinje odabirom gumba Predajte zadaću. Polaznik zadaću može učitati odabirom gumba Dodajte, a potom i Odaberite datoteku, pronalazi datoteku na svom računalu te je učitava kao prilog u prozoru za postavljanje datoteke. Drugi način prijenosa je Drag & Drop metoda koja omogućava jednostavno prenošenje datoteke pomoću miša s neke mape na računalu u prozor za datoteke.

Nakon što polaznik pohrani promjene zadaća se nalazi u statusu nacrta i moguće je mijenjati i brisati te ponovno učitavati odabirom gumba Uredi moju zadaću.

U prozoru Napomene uz zadaću polaznik može upisati dodatne komentare i pojašnjenja na koja nastavnik može odgovoriti kroz sučelje za ocjenjivanje zadaće.

Zadaća je poslana na ocjenjivanje odabirom gumba Predaj zadaću i nakon toga se više ne može mijenjati dok se nastavnik ne ocjeni ili vrati u status nacrta.

Pauza, Snimiti iz uloge Nastavnika. ako se može uklopiti u isti screencast:

Nastavnik predanoj zadaći može vratiti status nacrta odabirom naslova zadaće a potom i linka Prikaži/ocijeni sve predane zadaće. Klikom na kućicu pored imena odabire sudionika, a iz padajućeg izbornika mogućnost Pretvori predane zadaće u nacrt.

Sakrij transkript