Savjeti i trikovi

Poglavlje „Savjeti i trikovi” samo je početak onoga što vas očekuje u daljnjem radu – beskonačnih mogućnosti kombiniranja efekata koji se mogu postići pomoću CSS-a. U njemu vas vodimo kroz tri neočekivane primjene stilova, polako, korak po korak.

Možda ćete iskoristiti upravo te savjete u svom radu, no važnije od svega je da vas uvjerimo da uz malo truda možete pročitati relativno složene CSS datoteke.

Ishodi učenja

Nakon poglavlja „Savjeti i trikovi” moći ćete uz pomoć lekcija ovog tečaja:

  • stvoriti vertikalni izbornik sa stalno otvorenim podizbornicima
  • stvoriti navigaciju pomoću jahača (tabova)
  • razvlačenjem elemenata nacrtati stupčasti grafikon,

kao i promijeniti te primjere da odgovaraju vašem dizajnu, te ih primijeniti na svom web sjedištu.

Željeli bismo da u ovom poglavlju uvidite da je CSS moćan, ali ne i težak za čitanje. Željeli bismo i da vas to potakne da između mnogih besplatnih uputa na webu nađete nešto za sebe, možete shvatiti o čemu se radi, prilagodite svojim idejama i uživate u novim znanjima, ali i dizajnu svog web sjedišta.

Aktivnosti u ovom poglavlju

Ovo će vam poglavlje biti najlakše pratiti ako ćete usporedno s objašnjenjima graditi isti takav primjer na svom računalu. Tako ćete stvoriti po jednu stranicu za svaki primjer.

U završnom ćete zadatku primijeniti naučeno na svaku stranicu web sjedišta, tj. napravit ćete web sjedište u kojem će glavnu ulogu u navigaciji imati upravo – CSS. Jasno, on će biti zadužen i za sve ostale detalje vezane uz izgled vašeg završnog rada.