Kamo dalje?


Do sada ste u ovom tečaju upoznali osnovne elemente CSS-a, selektore, svojstva i vrijednosti svojstava.

Zbog pisanja selektora prisjetili ste se elemenata HTML‑a, ali i naučili da postoje klase i identifikatori, te razne kombinacije selektora. Naučili ste osnovna svojstva za oblikovanje elemenata te pripadajuće vrijednosti.

Kamo dalje?

Već spomenuto web sjedište W3 konzorcija sadrži sve važeće standarde i sigurno će vam često biti ishodišna točka za daljnje istraživanje.

Da biste ostali u tijeku s novim trendovima u izradi web stranica, nužno je posjećivati i druga specijalizirana web sjedišta namijenjena upravo raspravama o HTML-u, CSS-u i ostalim tehnologijama. U prilogu smo za vas pripremili nekoliko linkova na takva web sjedišta.

U prilogu se nalazi i CSS cheatsheet – datoteka za prvu pomoć pri korištenju CSS-a koja obuhvaća sadržaj ovog tečaja.

No, nije nužno proširivati svoje znanje jer treba uzeti u obzir da vrlo atraktivne stranice možete napraviti i s već naučenim, s bezbrojnim kombinacijama raznih selektora i svojstvima prikazanim u ovom tečaju.

Zbog svega navedenog na kraju ovog tečaja smo vam pripremili izlet do web sjedišta W3C-a, prikaz nekoliko alata za testiranje CSS-a i praćenje stilova u tuđim uradcima, te kratak prikaz još nekih alata s kojima ćete se vjerojatno susretati. Konačno, tu je i konačni prikaz već spomenutog web sjedišta CSS Zen Garden.