Polaznici tečaja

Online tečaj „Osnove CSS-a” namijenjen je svima koji su već stvorili svoje prve web stranice, a žele unaprijediti svoje znanje te izrađivati moderna i vizualno dopadljiva web sjedišta.

Polaznici koji se u programima za pisanje (Microsoft Word, LibreOffice Writer i drugima) služe stilovima, u ovom će tečaju naići na niz poznatih ideja, ali će način definiranja izgleda pojedinih elemenata stranica i njima biti nov.

Potrebna predznanja

Od polaznika se očekuje poznavanje rada na računalu (instaliranje programa, rad s programima za obradu teksta, programima za obradu slika...) te poznavanje osnova HTML‑a.

Poznavanje osnova HTML-a uključuje poznavanje sintakse jezika i poznavanje osnovnih oznaka. Polaznici koji su svoje stranice do sada stvarali u WYSIWYG editorima (Microsoft Frontpage, Expression Web ili SharePoint Designer, zatim Adobe Dreamveawer te razni drugi), koji umjesto autora stranica pišu HTML kôd, a prikazuju budući izgled stranice, u nekoliko dana mogu nadopuniti svoje znanje do predznanja potrebnog za ovaj tečaj.

CARNetov tečaj HTML-a pruža upravo onu količinu znanja HTML-a koja je potrebna za pohađanje ovog tečaja.

Poznavanje osnova obrade slika, koje također može biti korisno na ovom tečaju, može se naučiti na CARNetovom tečaju GIMP-a ili iz materijala namijenjenih radu s CARNetovim CMS-om za škole.