Upute za rad na tečaju

Na webu je ponuđen sav materijal potreban za svladavanje gradiva.

Na početku svakog poglavlja navedeni su obrazovni ciljevi koji opisuju što ćete moći napraviti nakon završetka tog poglavlja. Da biste efikasnije radili, preporučamo vam da obavezno pročitate ciljeve prije početka čitanja poglavlja te još jednom nakon završenog poglavlja.

U lekcijama ćete se susresti sa sljedećim oznakama:

  • Zanimljivosti ili informacije.
  • Upozorenja što u praksi ne smijete raditi.
  • Vježbe koje je potrebno odraditi.

Na kraju svakog poglavlja nalazi se ispit znanja u kojem se dodiruju sve teme iz odgovarajućeg poglavlja te praktični zadatak koji vam omogućava da ponovite najvažnije točke tog poglavlja.

Na raspolaganju su vam i popis literature te rječnik.

CSS je u stvari jako jednostavan, ali je mnoštvo kombinacija. Zato vas pozivamo da vježbate što više, a prvi korak su upravo spomenute vježbe, ispiti i zadaci. Ne preskačite ih koliko god vam se jednostavni činili. Predlažemo vam i dva izleta na koje svakako otiđite jer ćete na njima doživjeti novo iskustvo.

Također, ako tijekom tečaja zaželite ostvariti neku svoju ideju, pokušajte. Možda ćete uspjeti odmah, možda nakon nekoliko lekcija, a možda ćete trebati doći do posljednjeg poglavlja u kojem ćemo vas opskrbiti alatima i vještinama potrebnim za daljnje učenje CSS-a.

U svakom slučaju, zapamtite: vježba čini majstora!