Uvodna riječ

     

Dragi budući web dizajneri i dizajnerice, dobro došli na online tečaj „Osnove HTML-a”!

Na ovom tečaju, koji možete proći za oko tjedan dana, za vas smo pripremili materijale za učenje pomoću kojih ćete naučiti jedan novi strani jezik. Istina, možda ćete se na njemu teško sporazumjeti sa svojom tetom u Švicarskoj, no razumijevanje HTML-a moglo bi se pokazati ključnim u uspješnom ostvarivanju komunikacije s nekim od profesionalnih web dizajnera. Vidjet ćete, nije teško. Osim toga, uskoro će vaše upute na tečnom HTML-u moći izvršavati web preglednici diljem svijeta.

Uz osnove HTML-a, jezika pomoću kojega ćete moći precizno opisati izgled i sadržaj svojih web stranica, spomenut ćemo ukratko i povijest „mreže nad mrežama” – Interneta, osnove pripreme grafike za web, male tajne velikih (web)majstora, i još mnogo toga. Do kraja tečaja izradit ćete i svoje prvo web sjedište, i to bez pomoći WYSIWYG (what you see is what you get – što vidiš, to i dobiješ) alata za uređivanje web stranica.

Sve što vam je u tečaju dostupno, dozvoljeno je, a i poželjno upotrijebiti. To se prvenstveno odnosi na sadržaje s vježbama koje trebate svladati da biste bili spremni za vaše sljedeće korake u web dizajnu. No, za početak vam predlažemo da nakon ovog uvoda pročitate detalje o ovom tečaju koji su dostupni iz posebnog bloka na naslovnici.

Želimo vam puno uspjeha na tečaju „Osnove HTML-a”!

CARNetov odjel za podršku obrazovanju

CARNet - puni naziv i logo