Polaznici tečaja „Osnove HTML-a”

     

Tečaj „Osnove HTML-a” namijenjen je svima koji još nisu pisali svoje web stranice.

Tečaj je namijenjen i autorima web stranica koji web stranice stvaraju editorima u kojima vide gotov izgled stranice, a editor umjesto njih piše HTML kôd. To se podjednako odnosi na autore koji za taj posao upotrebljavaju program na vlastitom računalu, kao i za one koji svoje uratke objavljuju putem blogova, sustava za upravljanje sadržajem na webu (CMS‑ova), sustava za učenje (LMS‑ova) i sličnih. Svi će ti autori ovim tečajem ući u svijet u kojem mogu bolje kontrolirati organizaciju i izgled svojih stranica.

Tečaj bi mogao biti zanimljiv i autorima web stranica koji poznaju HTML, ali pomoću njega oblikuju stranice. Razlog leži u činjenici da je web medij koji se mijenja, a s njim i jezici koji na njemu služe za sporazumijevanje raznih programa. Ako pripadate ovoj skupini, osobito dobro proučite poglavlje o povijesti HTML‑a i Podsjetnik, a ostatak tečaja preporučamo da barem prelistate.

Potrebna predznanja

Potrebna predznanja za ovaj tečaj uključuju uobičajeni rad na računalu – upotrebu weba, te osnovno pisanje.

Polaznici koji su u programima za pisanje ili izradu prezentacija radili sa stilovima, odnosno predlošcima, bolje će razumjeti problem odvajanja sadržaja od izgleda.

CARNet - puni naziv i logo