Upute za rad na tečaju „Osnove HTML-a”

     

Tečaj se sastoji od knjiga s tekstovima i vježbama, te provjera znanja. Svaka knjiga odgovara jednom zaokruženom poglavlju te započinje kratkim pregledom sadržaja i aktivnosti koji bi vam trebao pomoći u planiranju rada i kasnijoj provjeri obavljenog, odnosno naučenog.

Oznake u tečaju

Tijekom ovog online tečaja susrest ćete se sa sljedećim oznakama:

Na ovaj dio posebno obratite pažnju.
Zanimljivost ili informacija.
Vježba.

Ne preskačite navedene okviriće, sadržaj u njima jednako je važan za svladavanje sadržaja tečaja kao i tekst na bijelog podlozi.

Vježbe tijekom učenja

Da biste uspješno završili tečaj, nužno je primijeniti naučeno u praksi. Preporučamo vam da riješite sve vježbe koje su predložene u tečaju.

Vježbe su raspodijeljene po lekcijama. One su vrlo kratke, a svaka od njih kao jedini ili glavni dio ima gradivo obrađeno na istoj stranici na kojoj se nalazi i sama vježba.

Preporučamo vam da na svojim računalima isprobate i primjere o kojima se govori u tekstu lekcija.

Završni zadatak

U posljednjem ćete poglavlju naći završni zadatak – riješite i njega jer on predstavlja ponavljanje gradiva cijelog tečaja.

Osim toga, taj će vam zadatak pružiti zadovoljstvo jer ćete prvi put stvoriti web sjedište pišući svaki znak HTML-a svojim rukama. S druge strane, rješenje zadatka dobro će vam doći i u zadatku koji slijedi nakon završnog.

Zadatak nakon završnog

Kao što smo napomenuli, samim HTML-om ne možete oblikovati stranice po svojoj želji. Zato, nakon uspješno obavljenog završnog zadatka, kojim ćete dokazati da znate organizirati podatke na stranici jezikom HTML, krenite na sljedeći tečaj – „Osnove CSS-a”. Na njemu ćete naučiti kako ostvariti svoje želje vezane uz oblikovanje stranica.

CARNet - puni naziv i logo