Forumi u svijetu

     
     

U svijetu postoji ogroman broj foruma koji se bave najrazličitijim temama, dostupnih na različitim jezicima. Hoćete li svoju informaciju potražiti na njima, uvelike ovisi i o vašem poznavanju jezika foruma.

2channel

2ch.net

Ovaj najveći internetski forum na svijetu na japanskom je jeziku. Prema podacima iz 2001. godine, ima više od 10 milijuna posjetitelja svakoga dana, a bitna mu je značajka da je postao toliko utjecajan i poznat te znatno utječe na japanski život i kulturu, namećući se kao dostojna zamjena tradicionalnih medija i ostalih izvora informacija. Posebno se odlikuje činjenicom da dopušta anonimno objavljivanje. Urednici foruma to opravdavaju činjenicom da korisnicima žele osigurati potpunu slobodu.

Yahoo! Groups

groups.yahoo.com

Izuzetno popularan sustav foruma i posebno specijaliziranih online zajednica posvećenih određenim zanimanjima i temama.

Microsoft Forums

forums.microsoft.com

Vrlo kvalitetan forum koji pokriva najpoznatije i najpopularnije tehnologije tvrtke Microsoft. Sadržaj je kvalitetan, a vrijeme koje protekne od postavljanja pitanja do dobivanja odgovora najčešće je vrlo kratko.

Physics Forums

www.physicsforums.com

Zanimaju li vas fizika i matematika, na ovom ćete mjestu pronaći brojne zanimljive teme i rasprave. Okuplja vrlo raznoliku skupinu korisnika – od učenika i studenata do sveučilišnih profesora.

Traženje foruma

Kako u svijetu postoji iznimno mnogo foruma, kao dobra polazišna točka za njihov pronalazak može poslužiti i katalog Open Directory projekta:

search.dmoz.org/cgi-bin/search?search=forum.