Upravljanje kontaktima

   
Skype
     

Ako želite dodati poznanika/prijatelja na svoju kontakt listu u  Skypeu, kliknite na ikonu „New“ koja je smještena ispod vaše slike profila i iznad popisa kontakata. Otvorit će se novi prozor u koji trebate upisati Skype ime osobe koju tražite. Klikom na „Find“ Skype će prikazati sve kontakte s imenom koje ste naveli u pretrazi. Ako ste pronašli traženu osobu kliknite na njeno/njegovo i me i odaberite „Add Contact“. 

Brisanje kontakata s liste ili njihovo blokiranje možete napraviti desnim klikom miša na kontakt i odabrati opciju brisanje ili blokiranje (ako osobu ne poznajete ili želite onemogućiti komunikaciju s tom osobom). Blokiranjem kontakta, onemogućujete ponovni pokušaj kontaktiranja od strane osobe koju ste blokirali. Desnim klikom miša na kontakt otvara se mogućnost pregleda povijesti poruka izmijenjenih s tim kontaktom, pregleda profila kontakta,  audio/video poziva, te slanja tekstualne poruke ili datoteke.

Ako vam netko pošalje zahtjev za dodavanje na listu kontakata, njegovo korisničko ime pojavit će se na vašoj  razgovornoj "Conversation" listi (pored liste kontakata), ali označen kao kontakt koji nije dodan u vašu listu kontakata. Klikom na korisničko ime tog kontakta otvara se mogućnost potvrde zahtjeva, pregleda njegovog profila ili blokiranja osobe.