7.1. Otvoriti i moderirati online diskusiju

Vaš zadatak je da otvorite novi niz poruka (thread) i započnete diskusiju na forumu ovog modula.

Diskusiju otvorite najkasnije drugog dana od početka rada u modulu 7 (17. siječnja 2014.) kako bi sudionici imali vremena za sudjelovanje. Tema diskusije ne može se odnositi na temu koju je netko već otvorio, ali ne smije biti ni previše specijalizirana (osim ako se ne radi o kvantnoj fizici za početnike). U diskusiji sudjeluju polaznici tečaja i mentor.

Pročitajte uvod u ovaj modul i pratite smjernice. Pripremite elemente koje ćete očekivati od sudionika u diskusiji (npr., bodovi) i zapišite ih (primjerice, u tekstualnoj datoteci). Razmislite o mogućim argumentima, primjerima, itd., i zapišite ih kako biste ih mogli koristiti u moderiranju. 

Vodite brigu o diskusiji: vi ste moderator. Provjerite je li cilj koji ste postavili na kraju i ostvaren te da se o svim elementima koje ste zapisali diskutiralo. Motivirajte druge na sudjelovanje u diskusiji, reagirajte na poruke. Koristite tehniku razvijanja diskusije ili napišite sažetak prema smjernicama u uvodnom tekstu. Ne zaboravite citirati poruke drugih, i na temelju toga pišite nove, inspirativne poruke. Vodite dnevnik moderatora gdje ćete bilježiti specifične radnje i uloženo vrijeme tijekom moderiranja.

Vrijeme za izvršenje zadatka: 3 sata.