Rad s polaznicima

Dodavanje polaznika u tečaj

Prije dodavanja polaznika u tečaj polaznici već trebaju biti registrirani u sustav Loomen. Podsjetite vaše polaznike na registraciju u sustav na adresi https://loomen.carnet.hr .

Prijava u sustav vrši se pomoću elektroničkog identiteta iz AAI@EduHr sustava dobivenog na ustanovi.

Pokaži transkript

U bloku Postavke odaberite link Administracija kolegija a potom linkove Korisnici i Upisani korisnici. Otvara se sučelje s popisom polaznika tečaja. Ako na tečaj nije upisan nijedan polaznik popis će biti prazan. Za dodavanje novih polaznika odaberite gumb Upiši korisnike koji se nalazi u gornjem desnom uglu sučelja. U prozoru se pojavljuju svi registrirani korisnici CARNetovog sustava za online učenje. Ispod popisa korisnika nalazi se prozor za pretraživanje koji služi za bržu pretragu korisnika. Upišite ime, prezime ili e-mail adresu korisnika te pritisnite tipku Enter. Iz padajućeg izbornika Dodijelite uloge odaberite ulogu koju će polaznici imati na tečaju. Da biste provjerili podatke o upisu kliknite na skriveni izbornik Opcije upisa. Sustav je automatski postavio trenutni datum te neograničeno trajanje upisa. Ako postavke želite promijeniti kao početni datum možete odabrati datum početka tečaja a trajanje upisa ograničiti na određeni broj dana. Nakon što ste definirali sve postavke kliknite na gumb Upis pored imena i prezimena korisnika koje želite upisati na tečaj. Gumb će nestati nakon što polaznika dodate tečaju a pojavit će se ponovo ako polaznika ispišete s tečaja.  Nakon što upišete sve željene korisnike odaberite Završi s upisivanjem korisnika. Korisnici koje ste odabrali pojavit će na popisu upisanih polaznika. Sučelje prikazuje ime i prezime upisanog polaznika, zadnji pristup, uloge koje su mu dodijeljene na tečaju, eventualnu pripadnost grupi ako su one kreirane, te podatak o vremenu i načinu upisa na kolegij.

Nevidljivog polaznika možete dodati tečaju odabirom linka Ostali korisnici u istom bloku. Odaberite gumb Dodijeli uloge. Otvara se prozor s popisom registriranih korisnika sustava. Ako u prozoru ne vidite polaznika kojeg želite dodati pronađite ga pomoću prozora za pretraživanje. Uloge koje možete dodijeliti nevidljivom polazniku na tečaju su student i predavač. Odabirom linka s nazivom uloge korisnika ste dodali tečaju u ulozi nevidljivog polaznika. Nevidljivi polaznik vidi sadržaj tečaja ali na njega nije upisan i ne pojavljuje se na popisu polaznika. 

Sakrij transkript

CARNet Logo