Komunikacijski i kolaboracijski alati

jmail

Za razliku od Poruka koje su namjenjene komunikaciji na razini sustava,  komunikacijski alat jmail služi isključivo za privatnu komunikaciju predavača i polaznika istog tečaja. Radi na principu e-mail klijenta, no ne omogućava primanje i slanje poruka izvan sustava Moodle kao niti dopisivanje s korisnicima Moodle-a koji nisu polaznici istog tečaja.

Pokaži transkript

Blok jmail u tečaj možete dodati nakon što ste omogućili izmjene tečaja. Na dnu stupca s blokovima pojaviti će se mogućnost za dodavanje novog bloka. Odaberite Dodaj - jmail.

Jmail se sada nalaziu tečaju kao zaseban blok te mu po potrebi možete promijeniti poziciju kao i ostalim blokovima.

Odabirom View inbox pristupate svom pretincu s porukama. Kroz ovo sučelje možete pisati i čitati poruke, kreirati pretince, uređivati prikaz poruka prema naslovu, pošiljatelju ili datumu te pretraživati.

Na desnoj strani sučelja prikazan je adresar svih sudionika tečaja. Ukoliko želite poslati poruku na više sudionika istovremeno, označite ih u adresaru te odaberite opciju To.

Unesite naslov i tekst poruke. Možete priložiti i datoteku sa svog računala odabirom Dodajte-> Prenesi datoteku->Pretraži. Nakon učitavanja datoteke, odabirom opcije Send, vaša poruka je poslana odabranim sudionicima.

Sakrij transkript