Komunikacijski i kolaboracijski alati

Blog

Riječ blog skraćenica je riječi "web log" a najjednostavnije ga je opisati kao internetski dnevnik putem kojeg korisnici izražavaju svoje stavove ali i komuniciraju sa zajednicom. Kao i alat Poruka, Blog  je postavljen na razini sustava i nije vezan isključivo za određeni tečaj. Svaki korisnik ima vlastiti Blog, a pristupa mu iz osobnog Profila.

Osim opisanog bloga na razini sustava, postoji i aktivnost blog koja se može dodati na razini tečaja (OU Blog). Ovisno o konfiguraciji,  takav blog može se koristiti u obliku individualnog bloga svakog polaznika ili kao zajednički blog svih sudionika. Ova aktivnost jako je korisna kao oblik zajedničke suradnje s mogućnošću međusobnog komentiranja, a kako je ispravno kreirati, pogledajte u sljedećem videozapisu:

Pokaži transkript

Nakon što Omogućite izmjene s popisa aktivnosti iz izbornika Dodaj aktivnost ili resurs  dodajte OU Blog .

Unesite naziv bloga i po želji uvodni tekst.

Mogućnost komentiranja unutar bloga možete  dopusiti svima, ograničiti na sudionike ili potpuno onemogućiti.

Ovisno o namjeni bloga, odredite da li je to jedan zajednički blog vidljiv svima koji je namjenjen zajedničkoj izradi ili zasebni blog svakog sudionika.

Kao i u ostalim alatima za komunikaciju i kolaboraciju, i ovdje možete odrediti veličinu i broj dozvoljenih priloga koje sudionik može učitati.

Odabirom pohrani i vrati se na stranicu kolegija vaš blog je uspješno kreiran.

Pristpum blogu polaznik ima mogućnost objaviti svoj blog odabirom Novi blog članak, dok nastavnik moze vidjeti i statistiku objavljenih blogova i komentara za svakog sudionika .

Sakrij transkript