Upute za korištenje Google diska

Google disk je jedan od besplatnih društvenih programskih alata Weba 2.0, koji omogućava jednostavno kreiranje dokumenata na webu, dodavanje postojećih dokumenata na web, organizaciju dokumenata u datoteke, dijeljenje dokumenata te istovremeni rad više korisnika na jednom dokumentu u realnom vremenu. Prednost Google diska je što su dostupni bilo kada i s bilo kojeg računala spojenog na Internet.

Preduvjet za korištenje Google diska je posjedovanje Google korisničkog računa. Ako nemate otvoren korisnički račun možete ga otvoriti ovdje https://accounts.google.com/NewAccount.

Nakon što ste kreirali svoj korisnički račun na stranici www.google.hr odaberite ikonu ikona koja otvara izbornik s popisom Google aplikacija. Iz otvorenog izbornika odaberite ikonu za Disk (eng. Drive).

Disk

U aplikaciju Google diska možete učitati datoteke sa svog računala, urediti ih i ponovo ih preuzeti na svoje računalo.

Učitavanje i preuzimanje može obuhvaćati cijelu mapu ili pojedinačne datoteke.

Datoteke koje učitavate sa svog računala, aplikacija Google disk prenosi u poseban format, ali kod preuzimanja datoteka na svoje računalo, imate mogućnost odabrati jedan od standardnih formata ovisno o datoteci koju preuzimate.

Zadnji puta izmijenjeno: Thursday, 7. November 2013., 12:16