Kreiranje tečaja - otvaranje i postavke

Osnovne postavke tečaja

Nakon što ste otvorili svoj tečaj te se upoznali s njegovim sučeljem, možete započeti s njegovom izradom.

Prije nego započnete s unosom lekcija i drugih sadržaja u tečaj, potrebno je odrediti osnovne postavke tečaja. Definiranjem postavki tečaja omogućujete izvođenje i prikaz tečaja u skladu sa zamišljenim scenarijem.

Valja napomenuti da će se promjene vrijednosti pojedinih parametara unutar postavki tečaja odraziti na cjelokupan tečaj. Promjene u postavkama tečaja možete izvršiti u bilo kojem trenutku izrade tečaja.

Pokaži transkript

U bloku Postavke odaberite link Uredi postavke. Unutar otvorenog obrasca definirate postavke tečaja. Da bi sve postavke tečaja bile vidljive odaberite link Proširi sve.
U općem dijelu obrasca pod nazivom Općenito, nalaze se postavke u kojima se definira Puno ime tečaja, Kratica tečaja, Vidljivost, datum početka tečaja, te njegov Sažetak .
Polja označena crvenom zvjezdicom te su obavezna za upis.
Kategoriju tečaja određuje administrator sustava već pri otvaranju tečaja te ju nije potrebno ponovno odabrati iz padajućeg izbornika.
Postavka Vidljivo određuje da li će tečaj biti vidljiv polaznicima na popisu njihovih tečajeva.
U postavci Kolegij počinje definirajte datum početka tečaja.
Polje Sažetak tečaja predviđeno je za upis kratkog opisa vašeg tečaja. Opis tečaja je vidljiv na stranici Svi kolegiji.

Nakon odabira željenog oblika tečaja u nastavku postavki potrebno je i definirati broj tjedana/blokova koji su potrebni za izradu tečaja.

U dijelu Izgled nalazi se opcija za odabir teme tečaja - Obavezna uporaba teme. Ukoliko nije odabrana niti jedna od ponuđenih tema (Ne prisiljavaj) sustav će dodijeliti osnovnu temu bijele boje. Odabirom bilo koje teme iz padajućeg izbornika tečaj mijenja izgled.

U dijelu Datoteke i Prijenos datoteka određuje se mogućnost i maksimalna veličina datoteka koje se mogu učitatati u tečaj.

U postavkama tečaja je moguće aktivirati praćenje dovršenosti. Ta nova mogućnost u alatu Moodle omogućuje nastavniku uvjetovanje rada na nekoj aktivnosti temeljem dovršenosti rada na prethodnim aktivnostima. Mogućnost se uključuje u postavkama svake aktivnosti, ali prethodno je u postavkama samog tečaja potrebno omogućiti praćenje dovršenosti.

Ako je u bloku Postavke > Korisnici > Načini upisa u tečaj dodana metoda pristupa gosta na tečaj u postavkama se automatski pojavljuje mogućnost podešavanja ovog načina upisa.

Pri odabiru željenih postavki potrebno je na dnu stranice kliknuti na gumb Pohrani promjene.

Sakrij transkript