Moodle sučelje

Navigacija


Postoji nekoliko načina za kretanje unutar Moodle sustava. Neki od njih su Navigacijska traka, Blok navigacija ili Blok Aktivnosti. Koji načini navigacije se još mogu koristiti pogledajte u video zapisu.

Pokaži transkript

Postoji nekoliko načina za kretanje unutar Moodle-a. Navigacijska traka pri vrhu ekrana omogućava povratak na određene dijelove sustava koji su hijerarhijski viši od one na kojoj se trenutno nalazimo, primjerice povratak na početnu stranicu tečaja ili naslovnicu Moodle-a.

Blok Navigacija omogućava brz i jednostavan pristup različitim stranicama sustava. Moja naslovnica je stranica s popisom tečajeva korisnika i informacijama o aktivnostima kao što su rokovi za zadatke i testove, nepročitane poruke i slično. Stranica sadrži i niz blokova kao što su Osobne datoteke korisnika uz mogućnost uređivanja, Korisnici online, Kalendar i drugi.

Stranice na razini sustava sadrže linkove na Značke sjedišta, Oznake, Pretraživanje, Kalendar i Site news odnosno novosti.

Trenutačni kolegij prikazuje sudionike i strukturu kolegija u kojem se trenutno nalazimo.

Alat My mail opisan je u poglavlju Komunikacijski i kolaboracijski alati, a služi isključivo za komunikaciju polaznika istog tečaja.

Moji kolegiji prikazuje popis tečajeva u kojima korisnik sudjeluje kao nastavnik, polaznik ili u nekoj drugoj ulozi.

Blok Aktivnosti također možemo koristiti za navigaciju u tečaju. Unutar bloka su prikazani likovi na sve aktivnosti u tečaju kao što su forumi, zadaci, testovi i slično. Odabirom pojedinog linka dobiva se popis svih aktivnosti istog tipa, primjerice popis svih foruma u tečaju. Ovaj blok je potrebno prethodno dodati iz popisa blokova, a može znatno olakšati pristup aktivnostima.

Za kretanje kroz sadržaj tečaja koristimo navigaciju preko naslovnice tečaja. Aktivnosti i resurse odabiremo iz središnjeg stupca, a ponovni povratak na naslovnicu odaberemo pomoću navigacijske trake.

Navigacija kroz resurs Knjiga, čiji je sadržaj prikazan u obliku stranica, omogućena je strelicama za navigaciju pri vrhu i dnu pojedine stranice, te pomoću popisa sadržaja u bloku sa strane.

Sakrij transkript