Uvod

  • AMORES prilagođeni e-learning materijali za nastavnike o interaktivnim IKT alatima za učenje u nastavi nacionalne i europske književnosti

    LLP programme logo AMORES logo

    Ovaj projekt ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije. Mišljenja izražena u ovom tečaju isključivo su mišljenja autora i ne izražavaju nužno stajalište Europske komisije niti se ona može smatrati odgovornom za njih.

    • Licenca

      • Ciljevi tečaja

        Tečaj je namijenjen nastavnicima koji žele ovladati osnovnim vještinama potrebnima za uporabu interaktivnih IKT alata. Alati će se koristiti u svrhu učinkovitog kreiranja digitalnih artefakata i osmišljavanja aktivnosti kojima se učenike potiče na čitanje djela njihove nacionalne književnosti kao i književnosti drugih europskih zemalja. Cilj treninga je osnaživanje nastavnika kroz razvoj njihovih kompetencija i samopouzdanja u korištenju IKT alata u učionici. Ako se tečaj održava uz pomoć mentora to će također olakšati komunikaciju, kolaboraciju i razmjenu primjera dobre prakse među polaznicima.

         

        • Kako pristupiti aktivnostima u tečaju

          Molimo pročitajte dokumente u ovom poglavlju prije no što pristupite aktivnostima. U poglavlju je opisana ciljana skupina polaznika kojima je tečaj bio namijenjen te optimalni načini na koji drugi sudionici mogu koristiti aktivnosti.

        • Forumi mentora

          U ovom poglavlju nalaze se obavijesti, podsjetnici i druge važne obavijesti koje su važne za sve polaznike. Pozvani ste da u forumu Pitajte mentora sami pokrenete diskusije.

        • Priprema za tečaj - Uvod u Moodle - 1. tjedan

          U ovom poglavlju nalaze se upute koje će vam pomoći u korištenju alata Moodle u ulozi studenta. Kroz pitanja u forumu saznat ćete više o drugim polaznicima i mentorima.  

        • Priprema za tečaj - Uvod u Moodle - 2. tjedan

          Ovo poglavlje pomoći će vam da s više samopouzdanja koristite Moodle u ulozi studenta. Moći ćete podijeliti video u kojem predstavljate vašu školu te komentirate video materijale drugih polaznika. Također, otkrit ćete koji alat za izradu video materijala najčešće koriste drugi polaznici.

           

        • AMORES metodologija poučavanja i preporuke za korištenje tehnologije

          Ovdje možete pronaći dokumente koji opisuju metodologiju poučavanja AMORES-a, teoriju na kojoj počiva i preporuke za korištenje tehnologije.

           

        • 1. tjedan: Kako izradu videa koristiti u poučavanju

          U ovom poglavlju polaznici će se upoznati s nizom alata koji su korišteni za izradu videa i mogućnostima korištenja videa u poučavanju.

           

           

        • 2. tjedan: Alati za izradu stripova

          U ovom poglavlju polaznici će se upoznati s nizom alata za izradu stripova te mogućnostima njihovog korištenja u nastavi.

        • 3. tjedan: Poučavanje kroz igru

          U ovom poglavlju polaznici će se upoznati s mogućnostima korištenja online igara u nastavi.

        • 4.tjedan: Edmodo

          U ovom poglavlju polaznici će se upoznati s Edmodom i mogućnostima korištenja društvenih mreža u poučavanju.

           

        • 5. Tjedan: Videokonferencije

          U ovom poglavlju polaznici će se upoznati s različitim alatima koji se koriste za videokonferencije te mogućnostima primjene videokonferencija u nastavi.

        • 6. tjedan: Planovi za provedbu/promišljanja

          Preporuka je da ovo poglavlje polaznici koriste tijekom cijelog tečaja. Može se koristiti za promišljanja ili planiranje praktične primjene novih znanja a posebno može biti korisno polaznicima koji rade na projektu i trebaju osmisliti raspored.

        • Dodatni resursi

          Ovo poglavlje sadrži dodatne resurse.