3.2. Naučiti kako se koristi videokonferencija

Istražujte i igrajte se alatom za videokonferenciju.

Ova aktivnost je izvrsna prilika da sami isprobate kako funkcionira videokonferencija prije same diskusije u grupi koja je planirana za sljedeće poglavlje u tečaju. Ako još uvijek niste glasovali za datum sastanka, vrijeme je da to učinite.

Čak i ako imate iskustva u ovoj vrsti online suradnje, koristit će vam da vježbate prije sastanka u uvjetima kad nema pritiska i možete se upoznati s alatom preporučenim u ovom tečaju. U ovom tečaju koristit ćemo Adobe Connect, a kako biste se s njime bolje upoznali preporučujemo da proučite upute koje su dostupne na adresi http://www.carnet.hr/acp/upute.
Potencijalne teškoće s tehnologijom mogu prouzročiti gubljenje vremena na nebitne i nevažne stvari. Bolje je provjeriti alat i riješiti probleme prije same diskusije kako biste mogli neometano sudjelovati. Za učinkovito sudjelovanje u videokonferenciji osobito je važno ispuniti sve tehničke zahtjeve, kao što su:

  • instalacija Flash plugina (verzija 8 ili novija), koju možete preuzeti na web stranici Adobea
  • mikrofon, bez kojeg se ne može (ugrađeni ili naglavni) te, ako želite, web kamera (ako nemate web kameru svejedno možete sudjelovati u videokonferenciji samo glasom, iako drugim sudionicima može predstavljati smetnju kad neki sugovornici nisu vidljivi).

Vrijeme za izvršenje zadatka: 30 minuta.