Dnevnik rada

Radni tjedni

Na dnu stranice se nalazi prvi radni tjedan, a na vrhu stranice posljednji, tj. tekući u koji se klikom na Dodaj radni dan mogu dodavati dani u tjednu.

Kao i u papirnatoj verziji Dnevnika rada, to obično radi nastavnik koji ima prvi sat u danu u tom razredu. Ukoliko se radi o ponedjeljku, tj. prvom radnom danu u tjednu, u lijevom gornjem uglu stranice postoji opcija Dodaj tjedan. Klikom na to dugme otvara se prozor u kojem su ponuđene smjene (jutro/popodne), odabir datuma početka tjedna, odabir dežurnih učenika i eventualan odabir cijelog neradnog tjedna (slika 7).

Dežurni učenici mogu se promijeniti tako da se u radnom tjednu klikne na prvo (lijevo) polje radnog tjedna, zatim “uredi tjedan”, te kod izlistaja radnih dana ponovno “uredi tjedan”.

unos novog radnog tjedna

Slika 7 - Unos novog radnog tjedna

Nakon unosa radnog tjedna, potrebno je, na već opisan način dodati i prvi radni dan u tom tjednu. Datum se bira samo kod unosa tjedna, a nakon toga ga aplikacija sama dodaje danima u tom tjednu.

unos novog radnog dana

Slika 8 - Unos novog radnog dana

Pogledajte video demonstraciju Kreiranje tjedna i dana.

Aktivnost

Na testnoj verziji e-Dnevnika https://e-dnevnik-test.skole.hr/main/login kreirajte novi radni tjedan. Odaberite datum početka radnog tjedna, smjenu za taj tjedan i dežurne učenike. Dodajte nastavne dane u tom tjednu. 

Napomena

Radi što lakšeg snalaženja tekući radni tjedan i tekući radni dan uvijek su označeni zelenom bojom.

CARNet Logo